• Koronavirustiedote

  Pandemian aikana on hyvä tietää, että me hautaustoimisto Biederissä olemme erikoistuneet palvelemaan asiakkaitamme etänä. Kaikki hautausjärjestelyihin liittyvät asiat voidaan hoitaa saumattomasti verkkosivujemme, puhelimen, sähköpostin ja chattipalvelumme avulla.

  Mikäli läheisenne kuolema on aiheutunut koronaviruksesta, pyydämme ilmoittamaan siitä viivytyksettä, sillä vainajien käsittely vaatii erikoistoimia.

  Päivitys 30.4.2020 Jos vainaja on kuollut (tai epäillään kuolleen) koronaan, joudutaan vainajan vastuullisessa käsittelyssä turvallisuussyistä käyttämään kahta henkilöä (normaalin yhden sijasta) sekä määräykset täyttäviä suojavarusteita. Koska koronavainajan käsittely vaatii normaalia enemmän aikaa ja resursseja veloitamme tästä lisäkuluna 100 €. Mikäli tilauksen yhteydessä ei ole ilmoitettu koronakuolemasta ja se selviää noudon yhteydessä veloitamme lisäkulun myös tässä tapauksessa.

  Pandemia vaikuttaa kaikkeen inhimilliseen toimintaan. Myös hautaustoimintaan. Me hautaustoimisto Biederissä suhtaudumme asiaan sen vaatimalla vakavuudella pyrkien säilyttämään täyden palvelutason turvaten samalla asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden.

  Hautaustoimisto Biederin palvelut ovat jo lähtökohtaisesti suunniteltu palvelemaan asiakkaitamme, jotka mieluiten hoitavat hautausjärjestelyt kotoa käsin.

  Käytettävissänne ovat hautajaisten tilaus-, ja tarjouspyyntölomakkeet, puhelin-, sähköposti- ja chattipalvelumme. Kaikki tuote- ja palvelutiedot kuvineen ja hintoineen ovat nähtävillä verkkosivuillamme.

  Tähänkin asti valtaosa asiakkaistamme on hoitanut kaikki hautausjärjestelyt käymättä paikan päällä toimistollamme. Edelleenkin teillä on mahdollista asioida myös toimistollamme. Tätä varten on aina kuitenkin syytä varata aika ajanvarauspalvelustamme tai sopimalla asiasta puhelimitse. Toimistollamme vältämme lähikontaktia ja kättelyä. 

  Hautajaisten järjestäminen

  Siunaustilaisuus tulee järjestää 2-4 viikon kuluessa kuolemasta. Siunaustilaisuuden osallistujamäärän yleisenä rajana on 10 osallistujaa + pappi ja kanttori. Kantajat, kuvaajat yms. ovat luvussa mukana. Kuitenkin kaikkein lähimmät omaiset voivat olla läsnä, vaikka tämä ylittäisi 10 henkilön rajan.

  Lauantai 21.3 tiedon mukaan pääministeri Marin kertoi, että hautajaisiin osallistuvien lähiomaisten määrä ei ole rajoitettu.

  Vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön ei tule osallistua siunaustilaisuusteen.

  Omaiset voivat halutessaan itse järjestää ja toteuttaa siunaustilaisuuden videolähetyksen (streamaus), jolloin muut voivat seurata tilaisuutta etänä.  Hautajaisten lykkäämistä ei suositella, sillä vainajien säilytystilat ovat rajalliset ja täyttyvät nopeasti, ellei hautauksia järjestetä.

  Ensisijainen vaihtoehto arkkuhautauksessa on siunaaminen haudalla. Myös haudalla tapahtuvissa siunauksissa ja uurnanlaskuissa henkilömäärä on max. 10 hlö. Suositellaan muistotilaisuuden järjestämistä suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

  Seurakunnat ovat ilmoittaneet mm. vainajien näytöistä luopumisesta kappeleissa ja lisääntyneestä hygienian hallinnasta. Mm. yhteiset virsikirjat ovat poistettu käytöstä. Suostellaan mobiilia virsikirjaa www.virsikirja.fi

  Hautajaisissa on useimmiten vieraina sukulaisia ja tuttavia kaikista ikäryhmistä. Näistä erityisesti vanhukset ja tiettyjä perussairauksia sairastavat henkilöt kuuluvat riskiryhmiin, joiden altistamista koronatartunnalle on syytä vakavasti miettiä. Hautajaisvieraiden määrä on hyvä pitää rajattuna (kymmenen henkeä) ja esimerkiksi kappeleissa istua siten, että vieraat istuvat muutaman metrin päässä toisistaan.

  Turvalliset hautajaiset

  Eräs harkittavissa oleva täysin turvallinen toimintamalli on suoratuhkaus, jossa vainaja tuhkataan ilman edeltävää siunaus- tai saattotilaisuutta. Näin toimien siunaus- tai saattotilaisuus voidaan järjestää uurnanlaskun yhteydessä vapaasti jopa vuoden sisällä tuhkauksesta. Koronatilanteen normalisoiduttua kaikki halukkaat voivat näin osallistua tilaisuuteen ilman rajoituksia. Turun seudulla kirkon jäsenen suoratuhkaukseen tarvitaan oman seurakunnan kirkkoherran lupa.

  Muistaminen

  Jos et itse voi osallistua hautajaisiin Koronavirus rajoitusten tai muun syyn vuoksi on mahdollista lähettää surukotiin minne tahansa Suomessa tai ulkomaille kukkia tai adressi. Voit tilata ne Biederin verkkopalvelusta www.bieder.fi tai www.dataflora.fi.

error: Content is protected !!