• Korona ja hautajaiset

  Pandemian aikana on hyvä tietää, että me hautaustoimisto Biederissä olemme erikoistuneet palvelemaan asiakkaitamme etänä. Kaikki hautausjärjestelyihin liittyvät asiat voidaan hoitaa saumattomasti verkkosivujemme, puhelimen, sähköpostin ja chattipalvelumme avulla.

  Mikäli läheisenne kuolema on aiheutunut koronaviruksesta, pyydämme ilmoittamaan siitä viivytyksettä, sillä vainajien käsittely vaatii erikoistoimia.

  Pandemia vaikuttaa kaikkeen inhimilliseen toimintaan. Myös hautaustoimintaan. Me hautaustoimisto Biederissä suhtaudumme asiaan sen vaatimalla vakavuudella pyrkien säilyttämään täyden palvelutason turvaten samalla asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuuden.

  Hautaustoimisto Biederin palvelut ovat jo lähtökohtaisesti suunniteltu palvelemaan asiakkaitamme, jotka mieluiten hoitavat hautausjärjestelyt kotoa käsin.

  Käytettävissänne ovat hautajaisten tilaus-, ja tarjouspyyntölomakkeet, puhelin-, sähköposti- ja chattipalvelumme. Kaikki tuote- ja palvelutiedot kuvineen ja hintoineen ovat nähtävillä verkkosivuillamme.

  Tähänkin asti valtaosa asiakkaistamme on hoitanut kaikki hautausjärjestelyt käymättä paikan päällä toimistollamme. Edelleenkin teillä on mahdollista asioida myös toimistollamme. Tätä varten on aina kuitenkin syytä varata aika ajanvarauspalvelustamme tai sopimalla asiasta puhelimitse. Toimistollamme vältämme lähikontaktia ja kättelyä. 

  Hautajaisten järjestäminen

  Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän koronatiedote

  Turun arkkihiippakunnan ohje koskien koronarajoituksia

  Turvalliset hautajaiset

  Eräs harkittavissa oleva täysin turvallinen toimintamalli on suoratuhkaus, jossa vainaja tuhkataan ilman edeltävää siunaus- tai saattotilaisuutta. Näin toimien siunaus- tai saattotilaisuus voidaan järjestää uurnanlaskun yhteydessä vapaasti jopa vuoden sisällä tuhkauksesta. Koronatilanteen normalisoiduttua kaikki halukkaat voivat näin osallistua tilaisuuteen ilman rajoituksia. Turun seudulla kirkon jäsenen suoratuhkaukseen tarvitaan oman seurakunnan kirkkoherran lupa.